USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

17 Haziran 2021 18:40

Ali Bilaloğlu: Stratejimiz, Türkiye'nin 2023 yılı enerji vizyonu ile paralel

Doğuş Otomotiv İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu “Yıllık enerji ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 97'sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanma potansiyeli bulunuyor” dedi.

Ali Bilaloğlu: Stratejimiz, Türkiye'nin 2023 yılı enerji vizyonu ile paralel

2009 yılında otomotiv sektöründe kendi segmentinde sürdürülebilirlik raporu yayınlayan hem dünyadaki hem de Türkiye'deki ilk ve tek şirket olduk. Yine 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (UN Global Compact) imzacısı olduk. Şekerpınar'da bulunan şirket merkezimizin elektrik ihtiyacını üretmek için solar enerji sistemi kuruyoruz. Projeyi, 2021 yılı sonunda tamamlanmayı planlıyoruz.

"235 BİN METREKARE ALANDA GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİ KURMAYI PLANLIYORUZ"

Enerji stratejimiz, Türkiye'nin 2023 yılı için koyduğu enerji vizyonu ile paralel ilerliyor. Yetkili satıcılarımızın da katılımıyla toplamda yaklaşık 235 bin metrekare alanda güneş enerjisi panelleri kurmayı planlıyoruz. Yıllık enerji ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 97'sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanma potansiyeli bulunuyor. Kurulacak 11 bin 500 adet solar panel, şirketimizin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 62'sini karşılayacak. Bu sayede yıllık yaklaşık bin 600 ton karbon salınımını da önlemiş olacağız.

EN ÇOK OKUNANLAR