USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

17 Mayıs 2022 14:31

TAHİNCİOĞLU YATIRIMDA HIZ KESMEYECEK

GÖCEK'TE, 750 MİLYON LİRA YATIRIMLA MÜSTAKİL KONUT PROJESİNE BAŞLAYAN TAHİNCİOĞLU GAYRİMENKUL, BODRUM'DA 1.5 MİLYAR LİRA YATIRIM DEĞERİNE SAHİP PROJE İÇİN HAREKETE GEÇTİ

TAHİNCİOĞLU YATIRIMDA HIZ KESMEYECEK

65 yılı aşan tecrübesiyle alanda faaliyet gösteren Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek'in ilk markalı lüks konut projesi Nidapark Göcek'i hayata geçiriyor. Proje, toplam 22 bin 146 metrekare alan üzerinde yer alıyor. Müstakil villa konsepti ile sahiplerine özel ve seçkin bir hayat sunan 32 villalık butik projede, 4+1 ve 3+1 farklı villa seçenekleri bulunuyor. Projede yer alan villaların metrekare büyüklükleri ise 238 ila 440 metrekare arasında değişiyor. Nidapark Göcek, şehir merkezindeki tüm sosyal alanlara yakın, kısa yürüme mesafesinde konumlanıyor. Dalaman Havalimanına 17 dakika sürüş mesafesinde olan proje, Fethiye şehir merkezine ise 23 dakika sürüş mesafesinde yer alıyor. Projenin bölgenin doğası, tarihi, sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına uygun olarak tasarlandığının altını çizen Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu; "750 milyon TL yatırım değerine sahip Nidapark Göcek projemizin teslimlerini 24 ay sonra gerçekleştireceğiz. Projemizden konut sahibi olmak isteyenler Tahincioğlu Gayrimenkul olarak geliştirdiğimiz ödeme planlarından faydalanabilirler" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA

Gayrimenkul sektörünün çevreye karşı birçok sorumluluğu olduğunun altını çizen Tahincioğlu; "Sektörümüzde gerçekleştirilen projelerin yeni düzene uygun olmasının yanı sıra doğayı ve doğal yaşamı olumsuz etkileyecek unsurlardan uzak, çevre dostu olması birincil öncelik olmalıdır. Bizim bakış açımıza göre de sürdürülebilir bir hayat, yalnızca sürdürülebilir projelerde gerçekleşebilir. Tahincioğlu projelerinin sürdürülebilirlik iddiası ilk önce seçmiş olduğu arazi ve lokasyonlarla başlar. Nidapark Göcek projemizde de su tasarrufunu en yüksek seviyeye çıkaran yağmur suyunu biriktiren bir sisteme göre oluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz sistemle aynı zamanda ABD yeşil bina konseyi tarafından verilen LEED for Homes sertifikasını almaya da adayız. Sizleri ve gelecek nesilleri düşünerek hayata geçirdiğimiz, üzerinde çalıştığımız ve planlanma aşamasında olan tüm projelerimizi bu ve benzeri kriterleri göz önünde tutularak çalışmaktayız. Gelecekte yapacağımız tüm projelerimizde aynı hassasiyeti koruyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

0,99 vade avantajını destekliyoruz

"Sektör lideri olarak 2021'i, 3,8 milyar TL hedeflerimizin üzerinde rekor ciro ile kapattık. Bugüne kadar 60'dan fazla projede toplam 4 milyon metrekarenin üzerinde inşaat gerçekleştirdik. Yılların deneyimi ile rahatlıkla ifade ediyorum ki gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı" diyen Özcan Tahincioğlu; "Yeni açıklanan 0,99 vade farklı ödeme planının, ev sahibi olmak isteyenler için çok cazip bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz de aynı vade farkı ile ödeme kolaylığını, diğer tüm projelerimizde olduğu gibi, yeni projemiz Nidapark Göcek'te de uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

1,5 MİLYAR LİRALIK PROJE GELİYOR

İstanbul dışındaki konut projelerine Bodrum'da devam edeceklerini ifade eden Tahincioğlu, bu yıl Gündoğan'da yatırım değeri 1.5 milyar lira olan konut ve turizm projesine başlayacaklarını dile getirdi. Ege ve Akdeniz bölgelerinde proje geliştirme çalışmalarına devam eden ettiklerini belirten Tahincioğlu "İzmir bölgesinde Urla ve Çeşme'yi yakından takip ediyoruz. Ayrıca tüm gelişmekte olan bölgeleri de radarımız altına aldık. Değişen ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda dört mevsim yaşanabilecek, geniş kullanım alanı olan, doğa ile iç içe projelerimiz geliyor" diye konuştu. İstanbul'da da yatırıma devam edeceklerini belirten Tahincioğlu "Ataşehir'deki projemizin geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz, 2022 yılı içinde satış ve inşaatına başlamayı planlıyoruz. Bir de Beykoz Karlıtepe'de 10 yıldır üzerinde çalıştığımız büyük bir proje var. Bir kısım arsayı satın aldık, bir kısmı da kentsel dönüşüm kapsamında olacak" şeklinde konuştu.

FIRSATÇILIK ÖNLENMELİ

Geçtiğimiz mayıs ayında hükümetin hayata geçirdiği yeni konut paketini de değerlendiren Özcan Tahincioğlu, "İnşaat, 200'den fazla alt sektörü ile ekonominin lokomotif sektörü. Bu nedenle inşaat sektörüne destek müteahhitlere değil, ekonomiye destek anlamına gelir. Bu anlamda atılan adımlar üretimi destekleyerek sektöre can suyu verecek" diye konuştu. Faizlerin düşmesi ile özellikle ikinci el piyasada fırsatçıların fahiş fiyat artışı yaptığını da sözlerine ekleyen Tahincioğlu, "Kurumsal yapılardan anlık fiyat oynamaları olmaz ama ikinci elde fırsatçılar anlamsız artışlar yaptı. Sayın bakanımızın, bunların üzerine gidileceği yönünde açıklamaları oldu. Sektörü disipline etmek için bu durumun önüne geçilmeli" yorumunu yaptı.

DOĞA İLE İÇ İÇE BİR TASARIM

Koray Yavuzer Mimarlık tarafından tasarlanan Nidapark Göcek projesi ile ilgili detaylar hakkında bilgi aktaran Tahincioglu Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Çakmak; "Projemizde günlük yaşamın tüm konforunu düşündük. Doğa ile uyumlu materyaller, dış cephede taş dokular ve ahşap detaylar kullanılıyor. Tavana kadar yüksek camlar sayesinde muhteşem Göcek manzarasının keyfini çıkartma imkanı sağlıyoruz. Aynı zamanda yerden ısıtma sistemine sahip villalarda bu keyif yaz kış sürecek. Her villaya özel havuz, özenle tasarlanmış peyzaja sahip bahçe ve iki araçlık otoparkın yanında şömineli geniş iç avlu, her odada özel banyo ve ev sahiplerinin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda dönüştürerek kullanabilecekleri ekstra alanları sunuyoruz. Pandemi sonrası değişen ihtiyaçlara ve alışkanlıklara uygun ferah, fonksiyonel ve kullanışlı yaşam alanları yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR