USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

05 Haziran 2017 10:31

İzmir’in silüeti Folkart Incity ile değişiyor

‘Hayatın içinde’ sloganıyla yola çıkan Folkart’ın yeni yaşam merkezi Folkart Incity, lansmana özel ödeme fırsatları ile satışa sunuldu. Konut fiyatları 239 bin TL'den başlayan Folkart Incity’de yatırım değeri 475 milyon TL olurken proje, sağlayacağı yüksek kira getirisiyle de yatırımcıların dikkatini çekiyor

İzmir’in silüeti Folkart Incity ile değişiyor

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

 

Hayat Buna Değer’ sloganıyla; çevre dostu, en ileri teknoloji ile donatılmış, uluslararası standartlarda güçlü yapılar inşa ederek, sektöründe öncü rol üstlenen Folkart, Bornova Yeni Kent Bölgesi’nde yepyeni bir yaşam merkezi kuruyor. Sekiz bloktan oluşan ve İzmir’de şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken Folkart Incity’de, 700 daire ve 42 ticari alan bulunuyor. Folkart Incity tamamlandığında 475 milyon TL’lik yatırım değerine sahip bir yaşam merkezi ortaya çıkacak. Folkart yine farklı ve ilgi çekici bir reklam filmi ile de yeni projesinin tanıtımını yapacak. 

 

Konut fiyatlarının 239 bin TL'den başladığı projede anahtar teslimleri, 30 Eylül 2019'da yapılacak. İzmir Bornova'da hayata geçirilen Folkart Iincity’de stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 lüks konut seçenekleri bulunuyor. Yatırımcıların gözdesi haline gelen Folkart projeleri, yüksek kira getirisi ve değer kazanması ile de öne çıkıyor. 

 

DETAYLAR TİTİZLİKLE TASARLANDI

Her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü Folkart Incity’nin modern çizgisi yaşam alanlarında hissedilecek. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projede açık spor alanları, basketbol, tenis, futbol, mini golf, masa tenisi, yürüyüş ve koru alanı, açık yüzme havuzu, açılabilir kapalı yüzme havuzu olduğunu belirtiyor. “Spor salonu, sauna, çocuklar için kreş ve oyun alanları, Play Station, sinema, karaoke odası, kütüphane, satranç ve çalışma odası, çatı alanlarında hobi bahçeleri, elektrikli araç şarj istasyonu gibi sosyal ve teknik donatılar da yer alacak” diyen Sancak, projenin yaklaşık 32 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ifade ediyor. İzmir merkezdeki en yeşil projelerden biri olmaya aday Folkart Incity’de, yüzde 72 oranında çatı alanları hariç, 18 bin 900 metrekare yeşil alan bulunurken, proje yeşil alanları sayesinde şehrin içinde yaşarken doğayla da iç içe yaşanabilecek olmasıyla öne çıkıyor. Bununla beraber açık ve kapalı yüzme havuzlarıyla ev konforunda havuz keyfini yaşama imkanı sunan proje, 260 metrekare açık ve 127 metrekare kapalı olmak üzere iki havuza da sahip.

 

HEDEF 5 BİN EK BİRİM

Folkart Incity'nin bulunduğu alan, Bayraklı, Bornova ve Konak semtlerinin kesişme noktasında bulunuyor. Şehrin ulaşım açısından en işlek yerlerinden birinde, yeni bir kent merkezi kuruyor olduklarını ifade eden Mesut Sancak, bu projeyle birlikte bu alana 2 bin 500'e yakın konut, ofis, çarşı birimi ürettiklerini ve hedeflerinin bu yeni kent bölgesinde birkaç yıl içinde 5 bin civarında ek birim üretmek olduğunu kaydediyor. “Kentsel dönüşümü Liva markamızla yürütüyoruz. İzmir’de 315 bin yenilenmesi gereken konut var. Dolayısıyla büyük bir potansiyel söz konusu. Folkart olarak kentsel dönüşümde en büyük oyunculardan olmak istiyoruz” diyen Sancak, İzmir’de bir stok sorunu olmadığına işaret ederken, İzmir’de başlayan inşaat projelerindeki rekabeti de Dubai modeline benzetiyor. Dubai’nin de 25 yıl önce bir çöl olduğunu söyleyen Sancak, müteahhit firmaların arasında başlayan rekabetin yoktan bir kent yarattığını, İzmir’de de bu potansiyelin olduğunu ifade ediyor.

 

KDV ORANI YÜZDE 1

Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak ise Folkart’tan konut alan herkesin kısa bir süre sonra kârlı bir yatırım yaptığına dikkat çekiyor. 
“Bizim lansmanlarımızla satışlarımız arasında yaklaşık bir yıllık bir süreç bulunuyor. Önceki projelerde yapılan değerlendirmeler ışığında, projelerimiz bu süreçte müşterilere yüzde 65’ler civarında artı değer kazandırıyor. Bu da bizim hızlı satış yapmamızın en önemli nedenlerinden biri. Kısacası müşterilerimiz bir yıl gibi bir süreçte bu kazançları realize edebiliyor” diyen Metin Sancak, kentsel dönüşüm projesi olan Incity’de yüzde 1 KDV uygulandığını hatırlatıyor. Sancak, projede stüdyo dairelerin 239 bin, 1+1’lerin 337 bin, 2+1’lerin 574 bin, 3+1’lerin 849 bin, 4+1’lerin ise 1 milyon 349 bin TL’den başladığını söylüyor. Projede daire büyüklükleri brüt 45 ile 240 metrekare arasında değişiyor. Folkart Incity’de teslimlerin ise 30 Eylül 2019’da yapılacağı belirtiliyor. 

 

 

RADARDA LONDRA, MIAMI VE PARİS VAR

İzmir-İstanbul otobanı üzerinde İzmir, Manisa, Balıkesir gibi illerde ileriki dönemlerde yatırım yapma niyetinde olduklarını dile getiren Mesut Sancak, bu illerde görüşmelerinin sürdüğünü belirtiyor. “Fakat İzmir’deki yoğun talep ve projelerden dolayı, şu anda dışarıya ilgi gösteremiyoruz. Bununla beraber İstanbul için de halihazırda bir atılımımız söz konusu değil. Zira İstanbul’da 450 bin bitmiş ve satış bekleyen konut var” diyen Sancak, İzmir'de stok sorunu olmadığına dikkat çekiyor. İzmir, gayrimenkul tarafında yurt dışında yaşayan Türkler'in gözdesi konumuna gelmesiyle de öne çıkıyor. Sancak, “Bizim Folkart olarak asıl isteğimiz Londra, Miami, Paris gibi yerlerde projelerimizi hayata geçirmek... Türk inşaatçılarının oralarda ne yapabileceğini dünyaya göstermek istiyoruz. Londra'da yerle ilgili görüşmeler halindeyiz. Fakat en başta da belirttiğim gibi, önceliğimiz İzmir” şeklinde konuşuyor.

 

Mesut Sancak: “Folkart, Incity projesi de dahil, 13 projeyi bir arada yürütüyor. Bu 13 projenin toplam yatırım değeri 4 milyar 352 milyon TL. Bu projelerde, şu an için bin 500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda, önümüzdeki aylarda projelere göre ciddi artış olacak. Tek başına Basmane’deki projemizde binlerce insan çalışacak. Yani İzmir’de istihdama ciddi katkı sağlıyoruz”

 

“ARDIÇ AĞACINI KORUDUK”

Tüm bunların haricinde Çeşme Ardıç’ta yaptıkları projeye de değinen Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak, bu projeleriyle ilgili yapılan bazı haberlerin kasıtlı olarak yanlış olduğunu ve kendilerinin karalanmaya çalışıldığını söylüyor. Çeşme Ardıç’ta, projelerinin tam ortasında yer alan bir ağacı kesmemek için, haricen 100 bin dolar harcayarak projenin gidişatını değiştirdiklerini söyleyen Metin Sancak, Folkart olarak çevreci bir kurum olduklarının da özellikle altını çiziyor. “Yaptığımız projelerdeki ağaç dikimine, çevreye saygılılığımıza bakıldığında, hakkımızda çıkartılan manipülatif haberlerin ne denli yanlış olduğu anlaşılacaktır. Bu konuda çok hassasız. Bizi karalamak isteyenler, bu örnekleri görmezden geliyor. Folkart olarak hiçbir kuruluşa ve kişiye mahcup olmamak için, tüm detaylarda en mükemmelin peşinde koşuyoruz” diyen Metin Sancak, önümüzdeki süreçte de Folkart’ın hem sosyal sorumluluk hem de yeni projelerinde ufuk açıcı ve iddialı adımları olacağına vurgu yapıyor.

 

BASMANE PROJESİ YOLDA

‘Basmane çukuru’ olarak bilinen alanda yapılacak projeleri için zemin iyileştirme ve güçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, trafik sıkıntısı nedeniyle AVM’yle ilgili tereddütleri olduğunu, ancak belediye ile görüşmelerle bunun aşılabileceği kanısına vardıklarını söyledi. “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile vardığımız mutabakat sonucu, belediye hizmet binasını kitle olarak ayrı yapmak üzere projede revizyona gidildi. Bu da beş ay gibi bir gecikmeye neden oldu. Ancak buna zaman kaybı yerine, doğru projeyi yakalamış olduk demek daha anlamlı” diyen Sancak, beş ayrı mimarlık ofisinin revizyonu tamamlamak için çalıştığını, iki ila üç ay içinde de Basmane projesinin yeni halini kamuoyuna sunacaklarını sözlerine ekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR