USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

28 Ekim 2021 13:45
Akşam

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde seferberlik başlattık

Ankara'nın yeni nefeslenme alanı, Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılıyor. Açılış öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün gece 24 TV'nin konuğu oldu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm, terörle mücadele kadar önemlidir. Küçücük bir depremde bile bütün kurumlarınız harekete geçmek zorunda kalıyor. Deprem öncesi 1 liralık yatırım yapmazsanız, deprem sonrası 10 lira yapmak zorunda kalıyorsunuz" dedi.

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde seferberlik başlattık

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"AKM Millet Bahçesi'nin alanı 700 bin mt2'lik bir alan. Burada, gençlerimizin ders çalışabilecekleri sessiz bir ortam, çay kahve içebilecekleri bir kafeterya, binlerce kitabın olduğu bir kütüphane ve ücretsiz internetleri olacak."

"Burada, 6 tane durağı olan bir elektrikli tramvay hattımız var. Vatandaşlarımız, dahil olmak istedikleri etkinlik alanlarına bu tramvay vesilesi ile gidebiliyor. İçeride kır lokantamız, hemen yanında bir tohum merkezimiz var."

"Ankara'yı, 'Yeşil Ankara' olarak tasarlıyoruz. Şu an Ankara'da 21 tane millet bahçemiz inşa ediliyor. Bu millet bahçeleri, bulundukları merkezlerin en değerli yerleri. İnsanların yürüme mesafesinde ulaşabilecekleri alanlar olacak."

"Biz, cumhuriyetimizi eserlerle taçlandırıyoruz. Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü iki büyük eserle kutluyoruz. Milletimize sevdamızı, yaptığımız eserlerle ortaya koyuyoruz. Millete ait olanı, millete veriyoruz."

"Muhalefet yapmak, her şeyi eleştirmek değil, doğru yapılanı alkışlamak lazım. 81 ilimizin hepsini teker teker ziyaret ettim. Her ilde öncelikle yapılması gerekeni tespit ettik. Hiçbir ayrım gözetmiyoruz."

"Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa cumhurbaşkanımız yapar. Kamulaştırma yaparak, şehir meydanlarını gün yüzüne çıkarıyoruz. Bitlis'in deresinde tarihi eserlerimiz kaybolmuştu. Oradaki köprüleri, kemerleri göremiyordunuz."

"Müsilaj, iklim değişikliğinin etkilerini gördüğümüz, hissettiğimiz bir problem. Marmara Bölgesi'nde bir seferberlik ilan ettik. 1 ay içerisinde, yaklaşık 11 bin metreküp müsilajı temizledik."

"Tüm dünya, iklim değişikliğinin etkilerini hissediyor. Türkiye olarak biz de buna dahiliz. Karadeniz'de yaşanan seller, Antalya'da, Muğla'da etkili olan yangınlar da bunu görüyoruz."

"Bizim emisyon taahhüdümüz, yüzde 21 azalışın olması. Biz, taahhüdümüzün daha altındayız, yani daha başarılıyız. Ülkenizle gurur duyun. Yenilenebilir enerjiye bakarsanız Türkiye, Avrupa'nın 5'incisi, Dünya'nın 12'ncisi konumunda."

"Sıfır Atık Projesi 108 bin kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçti. O günkü geri kazanım, yüzde 13'tü. Şu an yüzde 22.4'e geldi. Hedefimiz, 2023 yılında yüzde 30'lara çıkarmaktır."

"Salda Gölü'nün beyaz adalar kısmında göle girmeyi yasakladık. Oraya gittiğinizde araçlarınızı 2 kilometre geride bırakıyorsunuz. Elektrikli araçlarla beyaz adalar kısmına ulaşabiliyorsunuz. Halk plajını ise tertemiz hale geldi."

"Kentsel dönüşüm, terörle mücadele kadar önemlidir. Küçücük bir depremde bile bütün kurumlarınız harekete geçmek zorunda kalıyor. Deprem öncesi 1 liralık yatırım yapmazsanız, deprem sonrası 10 lira yapmak zorunda kalıyorsunuz."

EN ÇOK OKUNANLAR