USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

17 Ağustos 2018 13:39

TİM fonlarını ihracatçının hizmetine sundu

Yükselen döviz kurlarının ihracatçıları olumsuz etkilememesi adına ilk adımı atan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), elindeki yedek akçeleri ve Türkiye Tanıtım Grubu kaynaklarının bir kısmını ihracatçı firmalara kullandırmak üzere Eximbank ile protokol imzaladı.

TİM fonlarını ihracatçının hizmetine sundu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) dövizdeki spekülatif yükselişin ihracatı olumsuz etkilememesi adına harekete geçti. Bu kapsamda TİM, İhracatçı Birlikleri ile koordineli bir şekilde elindeki yedek akçeleri ve Türkiye Tanım Grubu kaynaklarının bir kısmını ihracatçı firmalara kullandırmak üzere Türk Eximbank ile protokol imzaladı. TİM, İhracatçı Birlikleri ve Eximbank arasında kaynak kullanımına ilişkin protokol, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan nezaretinde TİM Başkanı İsmail Gülle ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından imzalandı.

TİM Başkanı İsmail Gülle, imza töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin ve iş dünyasını ana gündeminin döviz kurundaki hareketlilik ve ticaret savaşları olduğunu söyledi.

Ekonomik seferberlik çağrısına hemen cevap verdik

Döviz kurundaki hareketliliğin arkasında ekonomik bir sebep olmadığının herkes tarafından bilindiğini ifade eden TİM Başkanı Gülle, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tamamen siyasi sebeplerle ekonomimize saldırıyorlar. Ancak biz tüm Türkiye olarak gerekli cevabı veriyoruz. Hükümetimiz, ekonomik ve siyasi tüm tedbirleri aldı. İş dünyası olarak hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Biz de TİM olarak, bütün birliklerimizle Cumhurbaşkanımızın ekonomik seferberlik çağrısına hemen cevap verdik. Yükselen döviz kurları nedeniyle ihracatçılarımızın zor duruma düşmesini istemedik. ‘Gün birlik olma günüdür’ dedik. İhracatçı Birliklerimiz ile koordineli bir şekilde, yedek akçelerimizin ve Türkiye Tanıtım Grubu fonlarının bir kısmını, Eximbank’a kullandırma kararı aldık. Bu sayede verdiğimiz fonlar, ihracatçılarımıza 10 kat olarak geri dönecek.”

Her zaman serbest ticaretten yanayız ama…

Uluslararası ticarette korumacılığın had safhaya vardığı, ticaret savaşlarının büyük bir derinlik kazandığı yeni bir döneme tanıklık ettiklerini kaydeden Gülle, ihracatçılar olarak her zaman serbest ticaretten yana olduklarını vurguladı. İsmail Gülle, “Ülkelerin birbirlerine karşı gümrük duvarlarını yükseltmelerinin, korumacılık politikaları uygulamalarının doğru olmadığını düşünüyoruz. Ancak ülkemize yöneltilen hamlelere Hükümetimiz tarafından verilecek yanıtların da her zaman destekçisiyiz” dedi.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR