USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

20 Kasım 2020 12:29

Erdoğan: Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bugün almamız gereken tedbirler neyse onları hayata geçirmekten kaçınmıyoruz. Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır." diye konuştu.

Erdoğan: Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Salgınla mücadele konusunda gereken her şeyi yapıyoruz. Bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz. Devlet olarak tüm imkanları seferber ederek üretimi, ihracatı, ticareti, istihdamı ayakta tutuyoruz. Ekonomik sıkıntıları iş birliği ve dayanışmayla aşarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bunun için hepimize düşen görevler var.

Biz reformlara ara vermedik. Değişim iradesini hiç elden bırakmadık. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. En kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz.

Yeni reformlar ve atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz. Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bugün almamız gereken tedbirler neyse onları hayata geçirmekten kaçınmıyoruz.

Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Dünkü faiz artırımı kararını bu aşamada değerlendiriyoruz.

Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede önce tek haneli rakamlara ardından orta vadeli hedeflerimizdeki seviyeye düşürerek faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmeye temin etmektir. Bunu başardığımızda kurun da istikrara kavuşacağına düşünüyorum.

Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim. Enflasyon sebep değildir. Faiz netice değildir, kendimizi aldatırız. Faiz her şeyden önce bir defa paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir.

Yeni ekonomi yönetimimizle birlikte tüm mesaimizi ve tüm dikkatimizi bu konuya vererek ülkemizi bu kronik sancıdan inşallah kurtaracağız.

Türkiye'ye güvenen herkesin kazanacağı bir iklim oluşturuyoruz. İş ve yatırım ortamını bekleyen seviyeye çıkaracağız. Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız.

Türkiye'ye güvenen herkesin kazanacağı bir yatırım iklimi oluşturuyoruz. Biz Türkiye'nin gücüne, potansiyeline inanan herkesle bu yolda yürümeye hazırız.

Küresel ekonomide yaşanan değişimi lehimize çeviren her adıma destek vereceğiz. Harekete geçen herkesin yanında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR