USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

03 Ocak 2022 15:39
Akşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılı dış ticaret verilerinde rekoru açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılı dış ticaret rakamlarını bildirdi. Verileri gururla açıkladığını vurgulayan Başkan Erdoğan "2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar dolar oldu. Bu bir rekordur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılı dış ticaret verilerinde rekoru açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Raffles Otel'de 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladığı programda yaptığı konuşmada, Türkiye ve ekonomisi açısından önem taşıyan bu toplantı vesilesiyle katılımcılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bugün 2021 yılının dış ticaretini değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış ticaretini geliştirmeye verdiği 20 yıllık emeğin, mücadele ve gayretin meyvelerini özellikle ihracatta topladıklarını, Allah'a, Türk milletine böyle başarı hikayeleri yazdırdığı için hamdettiğini söyledi.

Türk ekonomisinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme ilkeleri doğrultusunda gelişimini sürdürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklayacağı ihracat rakamlarının, hedeflerine bağlılıklarının ve doğru yolda emin adımlarla ilerlediklerinin en somut nişaneleri olduğunun altını çizdi.

EN ÇOK OKUNANLAR