USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

08 Ocak 2021 14:19

ATO, aşılamada hizmet sektörüne de öncelik verilmesini istedi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle kapanmak veya kısmen hizmet vermek zorunda kalan işletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi için buralarda çalışanlara aşılamada öncelik verilmesini istedi.

ATO, aşılamada hizmet sektörüne de öncelik verilmesini istedi

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın çeşitli ülkelerinde salgın konusunda kritik tablolar görülürken Türkiye’nin süreci başarıyla yönetmeye devam ettiğini belirtti.

Aşılamanın başlamasının önemine değinen Baran, koronavirüs aşısı konusunda hizmet sektörüne öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Baran, hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren restoran, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin salgın sürecinde zor günler geçirdiğine dikkati çekerek, faaliyetleri İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile gel-al ve paket servisle sınırlandırılan yeme-içme sektörünün desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Sektörün HES kodu ile yeniden faaliyete geçme talepleri olduğunu hatırlatan Baran, şunları kaydetti:

"Sağlık sektörü çalışanları ve 65 yaş üstü risk gruplarının yanı sıra hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren ve ciddi ölçüde ciro kaybı yaşayan işletmelerin çalışanlarının öncelikle aşılanması ve müşterilerin de HES koduyla işletmelere alınması, hem ticari hayatın devamlılığı hem de sosyal hayata katılma konusunda çekimser davranan vatandaşlar açısından destekleyici olacaktır."

EN ÇOK OKUNANLAR