USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

11 Temmuz 2017 17:14

Trump'tan Fed'e aday

ABD Başkanı Trump, ülkenin eski Hazine yetkilisi Randal Quarles'ı Fed Denetim Başkan Yardımcısı olarak atamayı planlıyor.

Trump'tan Fed'e aday

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Hazine yetkilisi Randal Quarles'ı Fed Denetim Başkan Yardımcısı olarak atamayı planladığını açıkladı. 

 

Quarles'ın adaylığının ABD Senatosu tarafından onaylanması gerekiyor. 

 

Trump'ın yapacağı söz konusu atamalar Fed'in 7 üyeli yönetim kurulunu etkileyecek. Bu üyelerin her biri aynı zamanda FOMC'de para politikası konusunda oy kullanma hakkına sahip.

 

Trump, Yellen ve FOMC yetkilileriyle, Başkanlık münazaraları sırasında sıkça tartışma yaşamıştı. Trump katıldığı bir programda, "Faiz oranlarını artırdıklarında, bazı çok kötü şeyler olduğunu göreceksiniz, çünkü işlerini yapmıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

 

Fed bünyesinde yapılacak atamaların önemi, Fed'in finans sektörünü düzenlemekteki artan rolü nedeniyle, para politikasının ötesine gidiyor. Fed'in yetkileri, 2010 yılında yasalaşan Dodd-Frank Wall Street'in regülasyonu yasasıyla daha da genişlemişti.

 

Fed Başkanı Janet Yellen'in başkanlık görevi Şubat 2018'de sona ererken, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın göreviyse Haziran 2018'de son bulacak.

EN ÇOK OKUNANLAR