USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

12 Şubat 2017 14:42

Ford, Argo Al Şirketine 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Ford, 2021 yılında pazara sunacağı otonom aracın sanal sürücü sistemini geliştirmek amacıyla Argo Al şirketine önümüzdeki 5 yıl boyunca 1 milyar dolar yatırım yapacağını ve bu teknolojinin farklı markalara da lisanslanabileceğini duyurdu.

Ford, Argo Al Şirketine 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Ford Otosan'dan yapılan açıklamada Google ve Uber'in eski yöneticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Argo AI, Ford'un içinden ve dışından, otonomi konusunda çalışan mühendis ve robot bilimcileri bir araya getirecek.

Ford Motor Company, 2021 yılında pazara sunacağı otonom aracın sanal sürücü sistemini geliştirmek amacıyla Argo Al şirketine önümüzdeki 5 yıl boyunca 1 milyar dolar yatırım yapacağını ve bu teknolojinin farklı markalara da lisanslanabileceğini duyurdu.

Robot teknolojisi ve yapay zeka konularında uzman kişilerin liderliğini ise Argo AI kurucuları, şirket CEO'su Bryan Salesky ve COO Peter Rander yürütecek.

Ford'un sanal sürücü sistemini geliştiren mevcut ekip, otonom araçların beyni olacak olan yazılımı Argo AI'nın robotik yeteneği ve uzmanlığıyla birleştirecek. Bu inovatif ortaklık Ford'un SAE 4 seviyesindeki otonom araçlarına yönelik sanal sürücü sistemini sunmak için çalışacak.

Ford, otonom araç platformu, sistem entegrasyonu, iç ve dış tasarımı, üretimi ve uyumluluk tescil prosedürlerini yürütmeye devam edecek. Argo AI, Ford'un otonom araç yazılım geliştirme çalışmalarına ortak olarak sürücüsüz otomobillerin ticarileşmesini güçlendirecek.

Bu yılın sonuna kadar, Argo AI'nin Pittsburgh'taki merkezinde, Güneydoğu Michigan ve Kaliforniya Körfezi'ndeki yerlerinde 200'den fazla ekip üyesinin çalışması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Fields, "Önümüzdeki 10 yıl otomobillerin otonom olmasıyla tanımlanacak ve otonom araçların toplumdaki etkisi, Ford'un hareketli montaj hattının 100 yıl önce yaptığı gibi olacak." ifadesini kullandı.

Fields, "Ford bir yandan otomotiv ve mobilite şirketi olarak büyürken, pazara otonom araç sunma konusundaki öncülüğümüzü de güçlendirecek ve aynı zamanda bu teknolojiyi başkalarına da lisanslamamızı sağlayacak olan Argo AI'ya yaptığımız yatırımın paydaşlarımız için önemli bir değer yaratacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

EN ÇOK OKUNANLAR