USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

23 Mayıs 2017 16:25

EBRD’den Türk tarımına 1 milyar Euro’luk destek

EBRD’den Türk tarımına 1 milyar Euro’luk destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 12 Nisan’da İstanbul'da gerçekleştirilen Tarımsal Finansmanda Sürdürülebilirlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada Türk tarımına yaptığı desteğin 1 milyar Euro'yu geçtiğini belirtti. Türkiye'deki öncü kurumsal yatırımcılardan biri olan EBRD, ülke genelinde 32 bini aşkın tarım işletmesine finansman sağladı. 

 

Konferansta konuşan EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Jean-Patrick Marquet, “EBRD Türkiye'de önemli bir aşama kaydetti. EBRD'nin tarımsal işletmelere doğrudan ya da Türk bankaları aracılığıyla sağladığı 1 milyar Euro’yu aşkın finansmandan Türkiye'nin uzak kırsal alanlarında bulunan on binlerce tarım işletmesi faydalandı” şeklinde konuştu.
Konferansta konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de Türkiye bankacılığının 2008 küresel krizinden bu yana çok iyi bir performans sergilediğine değinerek, “Tarım sektörü de, devletin desteği ile daha düzenli, daha görünür ve daha kredilendirilebilir bir sisteme geçmeli” dedi. Özince; EBRD’nin, Türkiye’de tarımsal finansmanda sürdürülebilirlik alanında öncülük yaptığını da sözlerine ekledi.

EN ÇOK OKUNANLAR