USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

06 Mayıs 2016 13:06

Bilim insanları ölenleri diriltecek

ABD'li bilimciler, ölen insanları tekrar yaşama döndürmeye çalışacak

Bilim insanları ölenleri diriltecek

Biyoteknoloji şirketi Bioquark, beyin ölümü gerçekleşmiş 20 insanın yeniden canlandırılması üzerinde yapılacak çalışmalar için gerekli izinleri almayı başardı.

Beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen hala yaşam destek ünitesine bağlı olan 20 insan üzerinde yapılacak olan deneylerde, insanların beyinlerine farklı tedavi şekilleri uygulanacak. Örneğin ölümü gerçekleşmiş beyne kök hücrelerinden ve peptitlerden oluşan bir karışımın enjekte edilmesi planlanıyor. Bu sayede beyindeki sinir sisteminin uyarılması, en azından belli bir kısmının tekrar canlandırılması amaçlanıyor. Şirketin yapacağı testler bununla da sınırlı değil. İnsanları komadan çıkarmak için yapılan çeşitli lazer ve sinir stimülatörü teknikleri de bu testler içerisinde yer alacak.

HİNDİSTAN’DA DENENECEK

Yapılan bu işlemler ışığında yaşamını kaybedenler, bu zamana kadar yaşadığı her şeyi UNUTUP beyin hücrelerinin yenilenmesiyle hayatta kalabilecek. İnsanlığın ölümle savaşında atılmış en büyük adım olan The ReaAnima Project, ilk olarak Hindistan’daki insanlar üzerinde denenecek. Sonuçlarının ise en geç Nisan 2017'ye kadar gelmesi bekleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR