USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

18 Şubat 2018 14:23

“Müşteri merkezli e-Dönüşümün lideriyiz”

Pazarda hizmet kalitesiyle ve terzi usulü dijital çözümler sunarak farklılaşan eLogo, hizmet verdiği 14 bine yakın müşterisiyle, yaklaşık yüzde 25’lik pazar payına sahip. Bu pazar payı ile eLogo, 70’i aşkın e-dönüşüm entegratörü arasında liderliğe oturmuş durumda...

“Müşteri merkezli e-Dönüşümün lideriyiz”

Nuray Şuman / [email protected]

Logo, yüzde 100 Logo Yazılım iştiraki olan bir dijital dönüşüm şirketi. Şirketleri dijitalleştiren Logo Yazılım’ın, dış dünyaya elektronik ortamda açılan penceresi konumunda. Başındaki ‘e’ hem elektronik ortamı hem de dijitalleşmeyi anlatıyor. eLogo; Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) onaylı e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye, e-Fatura Saklama ve e-Defter Saklama hizmetleri çevresinde konumlandırdığı bankacılık ürünleri, tahsilat ürünü Logopay ve e-Mutabakat gibi katma değerli ürün portföyüyle, e-Dönüşüm sürecini yakından izliyor ve şirketlerin dijital dönüşümüne rehberlik ediyor. eLogo Genel Müdürü Başak Kural, geçmişten aldıkları güçle yenilikçiliği harmanlayıp şirketlere farklı ve benzersiz hizmetler sunduklarının altını çiziyor ve şunları söylüyor: “34 yıllık geçmişe sahip köklü bir şirket olan Logo Yazılım, uzmanlık, güvenilirlik, kalite gibi birçok değere sahip. eLogo dijital dönüşüm şirketi olarak; bunların üzerine dinamizm, müşteri odaklılık, müşteriye hızlı çözüm sunma, erişilebilirlik/ulaşılabilirlik, yenilikçilik gibi değerleri katıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Müşteriyi merkezimize alıyor, onların derdini, sıkıntısını, ihtiyacını önceden görüp, temelde e-Dönüşüm dediğimiz entegratörlük pazarında hem Logo hem de başka kurumsal yazılımlar kullanan şirketlere hizmet veriyoruz. Logo Yazılım’ın kültüründe, hep müşterilerini destekleme, onlarla birlikte var olma gibi değerler yer alıyor. eLogo’nun kurulması da, müşterilerimizi, özellikle KOBİ’leri nasıl destekleriz, onları iş hayatında nasıl güçlendiririz, rekabete nasıl hazırlarız ve orada nasıl güçlü kılarız düşüncesine dayanıyor. Dijitalleşme yolunda büyük şirketler daha şanslı, ama KOBİ’lerin bu noktada öncüye, lidere ihtiyacı oluyor. Bu vizyon ve misyonla yola çıkarak, KOBİ’lere ticarette, iş yapış biçimlerinde verimliliği artıracak, onlara rekabet gücü sağlayıp küresel pazarlara açılmalarını sağlayacak yol ve yöntemler geliştiriyoruz.” 

YÜZDE 25 PAZAR PAYINA SAHİP

Bugün 70’i aşkın şirketin faaliyet gösterdiği e-Dönüşüm ve entegratörlük pazarında en çok tercih edilen, lider dijital çözüm ortağı olarak sektöre öncülük ettiklerini söyleyen Kural, yarattıkları farkın müşterileri tarafından da değerli kabul edildiğini ifade ediyor. eLogo, hizmet verdiği 14 bine yakın müşterisiyle yaklaşık yüzde 25’lik pazar payı elde etmiş durumda. Özellikle Logo tarafında çok ciddi bir ekosistem bulunuyor ve 800’den fazla iş ortağı eLogo çözümlerini pazara sunuyor. E-fatura müşteri havuzu da, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 35 büyüme kaydetmiş. Kullanılan toplam kontör, yıllık bazda yaklaşık yüzde 42 artış göstermiş. Bunu nasıl yaptıklarını sorduğumuzda, Başak Kural, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Bugün en iddialı ve en görünür olduğumuz alan entegratörlük (e-fatura, e-defter, e-arşiv, e-irsaliye) olmakla birlikte, finans dikeyinde farklı birçok ihtiyacı adresleyen ürün ve servislerimiz de var. E-mutabakat, e-tahsilat, e-ekstre, entegre banka çözümleri, çek sorgulama gibi. Bu dikeyde, firmaların finansmanından nakit akışına, tahsilatından bankayla arasındaki işlemlerin kesintisiz ve kolay sürdürülmesine kadar her şeyi düşünerek hareket ediyoruz. Uzmanlık ve tecrübemizle, bu alanda rüştümüzü bir kere daha ispatladığımıza inanıyoruz.”

HER ÖLÇEKTE ŞİRKETE ÇÖZÜM SUNULUYOR

eLogo her sektörden her ölçekteki şirkete çözümlerini ulaştırıyor. Bununla beraber 2018 yılında, özellikle büyük müşterilerde ve Logo ERP çözümleri dışında diğer kurumsal yazılımları kullanan müşteri segmentinde büyümeyi hedefliyor. Perakende alanındaki dijitalleşme ihtiyacını da yakından izliyor ve buna göre yapılanıyor. Logo Yazılım’ın Hindistan, Romanya gibi yurt dışı operasyonlarının da eLogo tarafından mercek altında tutulduğunu ve bu şirketler üzerinden yurtdışına açılma hedefinin bulunduğunu da eklemekte yarar var.

“E-DÖNÜŞÜM, ÜLKEMİZİN MALİ DİSİPLİNİNE YÖN VERİYOR”

Dijital dönüşüm ve bunun bir parçası olan kamunun e-fatura, e-arşiv, e-dönüşüm uygulamalarının, hem özel sektöre hem de ülke ekonomisinin büyümesine büyük bir katkı yaptığının altını çizen Başak Kural, sorularımızı yanıtladı.

Dijital dönüşüm deyince hangi parametrelere önem veriyorsunuz? Sizce şirketler dijital dönüşüme nasıl bakmalı?

Dijital dönüşümün birbirinden ayrılabilir parçaları pek yok, tüm süreçler bir bütün teşkil ediyor. Şirketlerin sadece faturalarını dijital ortama taşımaları, dijital dönüşüm için yeterli değil. Bunun çevresinde 360 derece katma değer yarattığınız zaman bir anlam içeriyor. Müşteri deneyimi tarafında, satış kanalında, ürün ve servis tarafında, iş ortaklarına erişmede dijitalleşmeniz, aynı zamanda müşterilerinize dijital hizmetler sunmanız gerekiyor. Bir örnek verecek olursak; diyelim ki e-faturayı dijital ortama taşıdık ve dijital ortamda karşı tarafa gönderdik. Sonrasında bir de mutabakat olması gerekiyor. Acaba karşı taraf faturaya mutabık kalacak mı? Bu noktada, yasal zorunluluk kapsamında olmayan bir mutabakat sistemi geliştirdik. Uygulama, yine elektronik ortamda sistemi tamamlıyor. Karşı taraf mutabık kaldığı zaman, ödemeyi hemen tek tuşla yapabiliyor. Bunun için de e-tahsilat ürünlerimiz var. Dolayısıyla şirketin ticari süreçlerinin uçtan uca dönüşümünü tamamlıyoruz. Entegratörlük ve devamında kurduğumuz katma değerli servisler, aslında finans alanındaki dijital dönüşümü anlatıyor. Ayrıca, farklı sektör ve alanlarda e-Dönüşüm çözümlerini hızla geliştirmeye başladık. Bu yıl içinde, farklı ürün ve servisleri pazara sunmak için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. 

> Dönüşümde hangi aşamadayız? Şirketler ne kadar dijitalleşip bunu faydaya dönüştürebiliyorlar? 

İş dünyasında dijital dönüşüm elbette ki henüz tamamlanmadı. Henüz yaşamımıza girmemiş ama üzerinde çalışılan pek çok yeni teknoloji ve kavram, kısa sürede hayatımıza girecek. Ülke olarak genç neslimiz ve teknolojiye hızlı uyum sağlamamız çok önemli bir avantaj. Ama daha alınacak çok yol var. Son birkaç yıl içinde şirketlerin dijitalleşme endekslerinde ciddi bir yükselme meydana geldi. Özellikle finans, sağlık, perakendede hızlı bir uyum yaşanıyor. Finans tarafında özellikle fintech’ler pazarı hızla dijitalleştiriyor. KOBİ’lerin ise biraz daha uzun bir yolu var. Dönüşüm için öncelikle liderliğe, desteğe ve danışmanlığa ihtiyaçları var. Çünkü, iş süreçlerini değiştirdiklerinde ne olacağını görmeleri gerekiyor. Bunun için çok fazla deneme yanılma şansları yok, doğru karar vermek zorundalar. Gerçekten, işlerine katma değer sağlayacak noktada dijitalleşmeye başlamaları gerekiyor. 

KOBİ’lerin bir kurumsal şirket gibi üretim, yönetim, pazarlama, satış, satın alma vb branşları yok; bir kerede doğru kararı verip, dijital yatırımlarını hızla hayata geçirmek zorundalar. Bu noktada KOBİ’lerin, dijitalleşmenin getirdiği maliyet avantajlarını kullanmaları önemli. 

> KOBİ ölçeğindeki şirketlerin ne tür ihtiyaçları var? Onlara nasıl yaklaşmak gerekiyor?

KOBİ’ler bir taraftan ana işlerini ve ticari faaliyetlerini yürütmeye çalışırken, aynı zamanda bir var olma savaşı da veriyor. KOBİ’lere, sektörlerine uyum sağlayacak ve iş yapış biçimlerine yararlı olacak değerler katmamız gerekiyor. Bu aşamada KOBİ’lere teknoloji yatırımının yanı sıra iş danışmanlığı da yapmaya çalışıyoruz. Onlara kendi ürünlerini nasıl daha iyi sunacakları, hangi kanallardan sunacakları, sistemlerini nasıl daha verimli hale getirecekleri, iş yönetimindeki eksiklikleri gibi konularda danışmanlık desteği vermek, son derece kritik öneme sahip. eLogo olarak, KOBİ’lere iş danışmanlığı noktasında sunacağımız ürün ve servisleri hazırlamaya başladık. Danışmanlık, ürün ve servislerimizi geliştirmeden önce kapsamlı bir ihtiyaç tespiti yaptık ve bu doğrultuda çalışıyoruz. 

> Kamudaki e-Dönüşüm kapsamında yürütülmekte olan e-fatura, e-arşiv ve e-irsaliye uygulamaları nasıl bir gelişim gösteriyor?

Her yeni uygulamaya geçiş, ilk zamanlarda sancılı olabiliyor; değişime direnç oluyor ancak bugün e-Dönüşümde gerçekten çok iyi bir yerdeyiz. Türkiye’nin kamu maliyesindeki e-Dönüşümü, dünya çapında başarılı örneklerden biri. Kamuda ciddi anlamda iyi işler yapıldı, son derece vizyoner hareket edildi ve biz de şirketler olarak çok memnunuz. Artık hepimiz, hayatı maksimum ölçüde nasıl kolaylaştırırız ya da optimum düzede verimliliği nasıl sağlarız, bunun peşindeyiz. Bunların yolu da uçtan uca birleşmeden geliyor. 
Bugün e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye, e-defter gibi ürünler her kesimde ciddi maliyet avantajı sağlıyor. Basılı faturadan kurtulma, bunları 10 yıl dijital ortamda saklama zorunluluğu bile büyük bir maliyet avantajı yarattı, şirketleri ciddi bir operasyonel iş yükünden kurtardı ve çevreye de önemli bir katkı yaptı. Bir başka kritik önem taşıyan tarafı, geleceğe yönelik olarak ülkemizin mali yapısına daha hızlı, doğru ve gerçekçi yön vermek için altyapı oluşturması... Bugün konuştuğumuz yapay zeka, analitik araçları, büyük veri gibi konular için e-fatura arşiv uygulamaları, mükemmel bir veri seti oluşturuyor. Kısacası, faturaları elektronik ortamda toplamak, raporlamak, üzerinden yorum yapma ve analiz imkanı sağlamak, uzaktan bilgiye erişmek son derece anlamlı ve değerli. Biz de entegratör olarak sunduğumuz e-Dönüşüm uygulamalarıyla, mevcut veriyi mevzuata uygun olarak tutuyor, saklıyor ve analiz ediyoruz.  

> Kamunun e-Dönüşüm uygulamalarında 2018 yılında mükellefleri bekleyen yenilikler ne olacak?

2018 yılıyla beraber yasal mevzuat kapsamında şirketlerin hayatına yeni ürünler girdi. Bunlardan en önemlisi e-irsaliye uygulaması. E-irsaliye ile kağıt ortamında oluşturulan ‘sevk irsaliyesi’ de dijital ortama taşınacak, uygulama içerisindeki şirketler, aralarındaki irsaliye sürecini dijital ortamda takip edebilecek. Günlük operasyonlarda uzun zaman alan irsaliye hazırlığı, sonrasında gönderim ve arşivleme süreçlerinin tamamının dijital ortama taşınması, operasyonel süre ve maliyetlerin oldukça düşmesini sağlayacak. Bu anlamda önem kazanan e-irsaliye uygulamasının, 2018 içerisinde özellikle taşımacılık operasyonu içeren sektörlerde yüksek oranda penetrasyonunun sağlanmasını bekliyoruz. E-irsaliyenin yanı sıra, 2018 itibariyle serbest meslek makbuzları ve müstahsil makbuzları da isteğe bağlı olarak e-serbest meslek makbuzu ve e-müstahsil makbuzu olarak dijital ortama taşınabilecek.

Yılın gündem maddelerinden bir diğeri, internetten mal ve hizmet satışı yapanlar için e-arşive geçme ciro şartının, 5 milyon TL’den 1 milyon TL’ye düşürülmesi olacak. Değişikliğin hayata geçirilmesiyle, e-arşiv fatura uygulamasına geçme zorunluluğunun kapsamı genişletilmiş olacak. Böylece, e-ticaret sektörü özelinde e-Dönüşüm uygulamalarının penetrasyonunun daha da artmasını bekliyoruz.

> E-Dönüşüm için teknoloji altyapısı işin temelini oluşturuyor. Şirketlere neler önerirsiniz?

Yaptığımız işi, saniyeler içinde yapılan bir işlemin elektronik ortamda bir yerden bir başka yere transferi şeklinde tanımlayabiliriz. Bu işlemleri sahada da yapıyoruz, bu noktada hem sabit hem mobil tarafta ciddi bir iletişim altyapısına ihtiyacımız var. Öte yandan, toplanan verilerin doğru altyapı sistemlerinde, doğru şekilde yedeklenmesi, 10 yıl saklanması ihtiyacı da var. Ayrıca herhangi bir güvenlik kaçağına karşılık, verinin korunması gerekiyor. Dijital veri her gün inanılmaz bir hızla büyüyor. Bulut sistemleri burada devreye giriyor. Logo Yazılım’ın geçmişinden gelen kesintisiz altyapı anlayışıyla müşterilerimize hizmet veriyor, verilerinin yedeklerini alıyor, farklı ortamlarda ve sürekli iç denetimlerden geçirerek saklıyoruz. 

> Şirketlerin bulut altyapısına geçişi ne düzeyde?

Şirketlerin bulut bilişime geçmeleri hızlandı; eskiye göre direnç kırıldı, istek ve talep çoğaldı. Bulut altyapısına geçişte şirketler nezdinde ne kadar güvenilir olduğunuz, bunu nasıl anlattığınız, kimlerle iş birliği yaptığınız önemli. Bunları şirketlere iyi anlatırsanız, geçiş de hızlı oluyor. Bulut altyapısının hız, düşük maliyet gibi avantajları var. Öte yandan, verisini kendi bünyesinde tutmayı isteyen şirketler de var. Bu uygulama operasyonel yükü bir parça artırsa da, şirketin kritik kararı daha önemli.

> 2018 yılında iş dünyasının gündeminde hangi teknolojiler olacak?

Önümüzdeki 3-5 yıl içinde teknolojide ve iş dünyasına yansımasında çok farklı değişiklikler göreceğimizi düşünüyorum. Eskiden dünyadaki değişimler 50 yılda bir gerçekleşiyordu, yakın dönemde 10 yıla indi. Şimdi ise 3-5 yıl içinde çok ciddi kırılmalar görecek, test edilen, prototipi üretilen pek çok ürünün ticarileştiğine tanık olacağız. 2018’in teknoloji gündeminde yine dijital dönüşüm var. Ayrıca, büyük veri analitiği, konuşma botları, müşteri tarafında omni-channel uygulamaları yaygınlaşacak. Yapay zeka tarafında pek çok otomatik sistem üzerinde çalışan şirketler var. Ödeme sistemleri, dijital para ve kripto para gibi konular finans dünyasını şekillendirecek. Nesnelerin interneti ve bulut tabanlı uygulamalar (SaaS-PaaS) rekabet avantajı sağlamak amacıyla şirketler için kaçınılmaz hale gelecek.

EN ÇOK OKUNANLAR