USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

06 Temmuz 2018 15:03

Yapay Zeka Dijital Ekonomiyi Büyütecek

Huawei tarafından bu yıl beşinci kez yayınlanan ve 79 ülkeyi kapsayan 'Huawei Küresel Bağlantı Endeksi' verileri, ülkelerin dijital ekonomiye geçiş süreci ve yapay zekanın buradaki rolüne dair önemli ipuçları içeriyor.

Yapay Zeka Dijital Ekonomiyi Büyütecek

Bu kapsamda birçok ülkenin dijital ekonomiye bakışını da değiştiren yapay zeka, 2017’de 12.9 trilyon dolar olan ve küresel Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 17,1'ini oluşturan küresel dijital ekonomiyi neredeyse iki katına çıkararak 23 trilyon dolara ulaştırma potansiyeline sahip. Ancak araştırmaya göre, yapay zeka yeteneklerinin dünya çapında henüz istenilen düzeyde olmaması bu büyümenin beklenen hızda gerçekleşmesini engelliyor.

Rapora göre, sektörler yapay zekayı; genişbant, veri merkezleri, bulut, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi teknolojilere entegre ederek, gelecekte daha akıllı bağlantı teknolojilerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Dijital ekonomi özelinde farklı bir ekonomik büyüme döngüsü yaratacak yeni iş modelleri, yeni ürünler, süreçler ve hizmetler yaratmak isteyen sektörler de gün geçtikçe akıllı bağlantı işlevlerinden daha fazla yararlanıyor.

Yapay zeka pratik bir teknolojiye dönüşürken tüm ülkeler için yeni bir ekonomik potansiyel olarak da öne çıkıyor ve 'bağlantı'nın tanımını yeniden yapıyor. Bu süreçle beraber, her ülkenin yeni bir büyüme açılımı yapmasını sağlayabilecek potansiyeli sunan Akıllı Bağlantı yapısına daha fazla odaklanılıyor.

Haberin Devamı Platin Digital Trend’de…

EN ÇOK OKUNANLAR