USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

09 Temmuz 2018 13:53

Kalp Ritmi ile Kimlik Doğrulama Projesi Birincilik Getirdi

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Alper Tellioğlu ve Bilgisayar Mühendisliği ve Bilimi öğrencisi Efe Nadir Türkiye’nin ilk sanal inovasyon kampında, Türkiye’den katılan 47 projeyi geride bırakarak birinciliğe layık görüldü.

Kalp Ritmi ile Kimlik Doğrulama Projesi Birincilik Getirdi

'ID Authentication with Heartbeat' (Kalp Ritmi ile Kimlik Doğrulama) adlı projeleri ile birincilik elde eden Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin ödülü Cenevre’deki DuPont İnovasyon Merkezi gezisine gitmeye hak kazandı. Sabancı Üniversitesi öğrencileri teknoloji alanında faaliyet gösteren birçok büyük şirketin kimlik doğrulama konusunda yeni çözümler araması üzerine çözüm önerisi geliştirdiler.

Takım DuPont’un akıllı giyilebilir teknolojisi DuPont™ Intexar™ kullanılarak kimlik doğrulamanın daha hızlı ve güvenli bir hale gelebileceğinin, her kişinin kendine özgü olan kalp ritmine DuPont™ Intexar™  teknolojisi ile yapılmış bir bileklik aracılığıyla erişip bunu bir güvenlik adımı haline getirerek, şifreleri ve anahtarları hayatımızdan çıkarmanın mümkün olduğunu önerdi.

EN ÇOK OKUNANLAR