USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

11 Temmuz 2018 17:03

İyzico Faaliyet Alanını 12 Doğu Avrupa Ülkesine Taşıdı

Finans teknolojileri şirketi iyzico, hizmetlerini yurt dışına açıyor. Şirket bu açılımla faaliyet alanını, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Letonya, Romanya, Polonya, Slovenya, Slovakya, Yunanistan ve Macaristan’a taşıyor.

İyzico Faaliyet Alanını 12 Doğu Avrupa Ülkesine Taşıdı


Uzun vadede amaçlarının ödeme alanında uluslararası ticaretin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu açıklayan iyzico COO’su Orkun Saitoğlu, finansal hizmetleri herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Doğu Avrupa’nın internet kullanımı ve finansal kapsam anlamında dünyanın en büyük dördüncü dijital pazarı olduğuna dikkat çekilirken, bu potansiyele rağmen halihazırda Doğu Avrupa pazarında KOBİ’lere pratik ve dijital ödeme sistemi sunan bir çözüm ortağının bulunmadığının altı çizildi. Saitoğlu, e-ticaretin, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya’da yıllık ortalama yüzde 20 ile yüzde 38’lik büyüme kaydettiğini, Doğu Avrupa’nın yüzde 70’in üzerindeki internet penetrasyonuna sahip olduğuna dikkat çekti. Bununla beraber, yüzde 32’lik mobil cihaz kullanımıyla Türkiye’de olduğu gibi mobil cihazların e-ticaretteki payının giderek arttığını vurguladı.

EN ÇOK OKUNANLAR