USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

08 Şubat 2018 16:42

İş Bankası'nda dijitalleşme, yeni teknoloji ve çözümlerle devam ediyor

Altyapıdan müşteri deneyimi ve memnuniyetine kadar uçtan uca dijital dönüşümün bankacılık alanındaki liderliğini yapan Türkiye İş Bankası, yeni yılda yeni ürün ve hizmetlerle bu geleneğini geleceğe taşıyor.

İş Bankası'nda dijitalleşme, yeni teknoloji ve çözümlerle devam ediyor

Dünya, bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler paralelinde dijital bir dönüşüm geçiriyor. Dijitalleşme tüm sektörleri olduğu gibi bankacılık sektörünü de yakından etkiliyor. İçinde bulunduğumuz çağda hızla gelişen teknolojilerin beraberinde getirdiği basitlik, hız ve kolaylık beklentisi; değişen yasal düzenlemelerle birlikte, bazı finansal ürünlerin bankalar dışındaki kuruluşlarca da sunulabilmesi; ortaya çıkan yeni iş modelleri ve tüm bunların sonucunda artan rekabet günümüzde dijital bankacılığı vazgeçilmez kılıyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, dijital bankacılık ile birlikte değişen dinamiklere uyum sağlamak ve sektördeki öncü konumunu sürdürmek amacıyla bankada yaşanan dijital dönüşüm faaliyetlerini kaleme aldı... 

DİJİTALLEŞMENİN TEMELİ, MOBİL BANKACILIK

Dijitalleşmenin bankacılık sektörüne yansımaları şube yapılarından süreçlere, kanallardan ürün ve hizmetlere kadar her alanda çok boyutlu olarak etkisini gösteriyor. Şimdiye kadarki süreçte mobil bankacılık öne çıktı. Bugün bankacılıkta mobil ana temas noktası haline gelmiş durumda. Bankamızda işlemlerin aylık bazda yüzde 40’tan fazlası İşCep’ten yapılıyor. Bu oran 2011’de yüzde 2,21 idi. 2011’de 200 bin olan İşCep kullanıcı adedi 2015’te 2.4, 2016’da 3.6 milyona ulaşmıştı.  2017 sonu itibariyle, 5 milyonu geçti. Mobil artık bankacılığın ana temas noktası haline geldi. Mobil bankacılıktaki büyüme trendinin 2018 yılında da süreceğini öngörüyoruz. 

EKOSİSTEM YÖNETİMİ, MAXIMUM MOBİL

Dijitalleşmeyle birlikte bireyler, kurumlar ve makineler arasındaki etkileşim karşılıklı öğrenme ile hızla artmaya devam ediyor. Etkileşim 'platformlar' üzerinden yürüyor. 'Platform Ekonomisi' diye bilinen ve çok sayıda alıcı ve satıcının bir ekosistem oluşturarak birbirleriyle sorunsuz bir şekilde ve dijital ortamlarda etkileşim içerisine girmesini sağlayan ekonomik modeller öne çıkıyor.  Mart 2017’de hayata geçirdiğimiz Maximum Mobil de ekosistem yaklaşımına uygun olarak geliştirilen bir platform. İş ortaklarımızla birlikte Maximum Mobil aracılığıyla akaryakıttan sinema biletine, eve yemek servisinden dijital oyun kodlarına varıncaya kadar müşterilerimizin günlük hayatlarına dokunan pek çok alanda farklı ihtiyaçlar için uçtan uca dijital satın alma deneyimi sunuyoruz. 

2017 yılsonu rakamlarına baktığımızda, anlaşmalı kurumlara ait 183 bin faturanın Maximum Mobil aracılığı ile ödendiği; yaklaşık 85 bin kez araçtan inmeden POAŞ Öde Geç özelliği ile akaryakıt alındığı; 80 bine yakın biletin Maximum Mobil’den satın alındığı; 4 aylık bir sürede ise yaklaşık 10 bin adet yemek siparişi verildiğini görüyoruz.
2018’de Maximum Mobil platformunu paylaşacağımız iş ortaklarımızı çeşitlendirmeye ve buna bağlı olarak bu platform üzerinden müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizi daha da zenginleştirmeye devam edeceğiz. Diğer yandan, şubelerimizde sunduğumuz deneyimlerin zenginleşmesini sağlayacak teknolojik yatırımlar da gündemimizin önemli bir bölümünü oluşturacak. 

Haberin devamı Dijital Trend'de...

EN ÇOK OKUNANLAR