USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

09 Temmuz 2018 11:35

Havalimanında Doğan Bir 'Lounge' Uygulaması

Türk girişimci Cenk Gürz iş seyahati sırasında yaşadığı bir olaydan esinlenerek havalimanlarının lounge'undaki yolcuların kullanabileceği 'Btrfyla' adlı bir uygulama geliştirdi.

Havalimanında Doğan Bir 'Lounge' Uygulaması

Havalimanlarında lounge hizmetlerini dijitalleştiren ve yolculara farklı bir deneyim sunmayı amaçlayan 'btrfly'ın kurucusu ve CEO’su Cenk Gürz, parlak kariyerini bırakarak fikrinin peşinden gitti. Gürz, Kanada McGill Üniversitesi ekonomi ve finans bölümünden mezun olduktan sonra Montreal, Cenevre ve Londra’da finans sektöründe yönetici olarak çalıştı. Pictet ve Credit Suisse bankalarında, hazine ve yatırım danışmanlığı bölümlerinde üst düzey görev yaptı.  2015’te 15 senelik finans kariyerini bırakarak Londra’da btrfly’in temelini attı. Cenk Gürz, fikrini nasıl hayata geçirdiğinin öyküsünü şöyle aktardı:

Uygulama ne zaman hayata geçti?

Fikrin oluşumu iş seyahatim sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda restoranda otururken doğdu diyebilirim. Fransızca konuştuğumu duyan Bangladeşli bir doktora öğrencisi benimle Fransızca pratik yapmak istediğini belirtti. Buradan yola çıkarak insanların aslında havalimanlarında daha verimli zaman geçirebileceklerini düşündüm. Havaalanlarında boşa geçen zamanı değerlendirerek, bunu iş fırsatlarına çevirebilecekleri fikri doğdu. 'btrfly' uygulamasını 2015 yılının sonlarında hayata geçirdik. Kısa bir süre sonra 2016 yılında Londra havaalanında bir etkinlik çerçevesinde duyurumuzu gerçekleştirdik.

Haberin Devamı Platin Dergisi’nde…

EN ÇOK OKUNANLAR