USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

05 Haziran 2018 10:19

Dijital çalışma alanları uygulama geliştiricilere hız ve çeviklik sağlıyor

Vmware Kuzey Afrika, Levant bölgesi ve Türkiye Sistem Mühendisleri Müdürü Bünyamin Özyaşar, inovasyonun temeli olan uygulama dünyasının zenginliği için veri merkezlerinde dijital çalışma alanlarının oluşturulmasıyla hız, esneklik ve çeviklik kazanıldığını belirterek bu konudaki sorularımızı yanıtladı...

Dijital çalışma alanları uygulama geliştiricilere hız ve çeviklik sağlıyor

Son dönemde iş dünyasında bir devrim yaratan dijital dönüşümün bundan sonraki yeni perspektifi ne olacak? Yapay zeka kurumları nasıl ve ne şekilde etkileyecek?

Dijital dönüşüm çok ilgi çekici, keşfedilmeye açık ve benimseyenlere büyük fırsatlar sunan bir kavram. Teknolojinin bu hızlı gelişimini karşılayabilmek için programlama dilleri, önümüzdeki günlerde profesyoneller tarafından tekrar elden geçirilecek. Şirketler ise ihtiyaç duydukları uygulamaların geliştirilebilmesi için çevik yaklaşımları ve DevOps ekiplerini gün geçtikçe daha çok benimseyecek. Şirketler aynı zamanda işleriyle yapay zekayı birleştirerek veri merkezli ve gerçek zamanlı karar alma mekanizmaları oluşturacak. 100 milyar dolar ve üstünde mal varlığı olan bankaların yarısından fazlası bu yaklaşımları benimsemeye başladı bile. Hatta önümüzdeki yıllarda ticari kullanmaya başlamaları bile bekleniyor. Bence dijital dönüşümün fayda sağlayacağı bir diğer alan ise iş devamlılığı olacak. Dijital çalışma alanları olarak adlandırdığımız bu sistem, BT ve çalışanlar arasındaki dinamiği tekrar yorumlarken, bir çalışanın dizüstü bilgisayarında başladığı bir işe kesintiye uğramadan telefonunda da devam edebilmesini sağlıyor. Bu sayede çalışanların memnuniyetinde de artış gözleniyor. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için bir veri merkezi şart. Bu yüzden bu sistem için eski ve yavaş olan geleneksel sistemlerden daha hızlı ve etkili bir sisteme geçilmesi gerekiyor. 

> Dijital dönüşüm ekonomisini oluşturmada VMware nasıl bir küresel ve yerel bir rol üstlenmiş durumda? Yapay zeka teknolojisinin şirketlere uyarlanmasında VMware nasıl bir katkı sağlayacak?

VMware, faaliyet gösterdiği bütün ülkelerdeki müşterilerine birçok hizmet sunarak dijital dönüşüm yolculuğunda müşterilerinin önemli bir yol göstericisi oluyor. Türkiye’de birçok kurumla çalışırken çeşitli alanlardaki öncü iş ortaklarımız sayesinde sunduğumuz fırsatlar da genişliyor. Örnek vermek gerekirse, Turkcell ile birlikte ‘kullandığın kadar öde’ sistemi, sunduğumuz en önemli fırsatlardan biri. Böylece büyük veya küçük tüm kurumlar, bulut sistemine az veya fazla yatırım yapma riskinden kurtularak geçiş yapabiliyor ve dijital dönüşüme adım atmış oluyor. Aynı zamanda kendimize ait Cross-Cloud Architecture™ gibi sistemlerimizin yanı sıra sanallaştırma, veri merkezi, mobilite ve güvenlik çözümleriyle kurumların iş süreçlerine ve BT departmanlarına yazılım tabanlı bir yaklaşım getirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca kurumları yapay zeka ile buluşturmak amacıyla masaüstü sanallaştırma platformumuz Workspace ONE ile yapay zeka özelliklerini birleştirdik. Tüm dijital çalışma alanındaki tüm son nokta, uygulama, ağ ve kullanıcı deneyimi genelinde, uygun bilgi ve tavsiyeleri kapsayıcı bir görüş şeklinde bir araya getiren sistemimiz, uygun tavsiye ve otomasyon sağlamak için veriden güç alan bir karar verme motoruna da sahip.

 

EN ÇOK OKUNANLAR