USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

12 Şubat 2018 13:03

2018 gündemimiz analitik ve IoT

EnerjiSA Bilgi Teknolojileri Direktörü Gökalp Öğer, yeni teknolojilerin veriyi şirketler için altın değerine dönüştürdüğünden hareketle CIO’ların da özellikle müşteri değerinde kritik önem taşıyan iyileştirmeler yaptığına dikkat çekiyor. Öğer, 2018 yılını ve yapacakları işleri değerlendirdi.

2018 gündemimiz analitik ve IoT

Dijital çağda CIO’ların yeni iş tanımları nasıl bir değişim gösterdi? Günümüzde CIO’ların şirketlerdeki temel iş alanları ne oldu?

CIO'lar, dijtal çağda yeni teknolojilerin yaygınlaşması nedeniyle iş yapmak için yeni yollar açma şansı yakaladılar. Bulut bilgi işlem, hiper-bağlantı, bellek içi bilgi işleme ve akıllı sensörler, verilerin şirketlerin altın değeri haline gelmesine neden oldu. CIO'lar yeni dönemde şirketlerinin teknoloji yol haritalarını proaktif bir şekilde şekillendirme ile müşteri değerinde ölçülü iyileştirmeler sağlamayı da görev tanımlarına aldılar. 

> Yıkıcı yenilikçi teknolojileri şirketinize nasıl adapte ediyorsunuz? Bu konuda geçtiğimiz yıl yaptığınız en önemli proje/projeler ne oldu?

Yıkıcı yenilikçi teknoloji tanımlı ya da tarifli, regülatif kuralların üzerindeki gelişmeler olarak değerlendiriyorum. Bu teknoloji gelişmelerini şirket içi sistemlerde çalışanlar ve hizmet sağladığımız servislerde, şirket dışında ise şirket ana faaliyetleri yönünde müşterilerimize katma değer sağlayacak servisleri üretme olarak planlıyor ve uyguluyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz yıl ilk darband IoT platformu kullanılarak dijital sayaç okumasını gerçekleştirdik, IoT teknolojisini kullanarak şirket faaliyet alanındaki aydınlatma sayacı sistemleri için atmosferik roller yerine, uzaktan yönetilebilir akıllı sistemler oluşturduk. 

> CIO’lar düne kadar dijital dönüşümü tasarlamak, planlamak, hayata geçirmek için organizasyonlar kurmak noktasında yoğunlaşmıştı. Bundan sonra ise şirketlerinde dijital dönüşümü ölçmek ve faydayı ortaya çıkarmaya odaklanacaklar gibi görünüyor. Siz şirketinizde bunu nasıl yapacaksınız?

EnerjiSA dijital dönüşümde hangi noktada olduğunu, diğer grup şirketlerine göre yerini görmek için Sabancı Grubu’nda yapılan Dijital Dönüşüm projesi içinde yer aldı. Üst yönetim Dijital Dönüşüm projesini en üst seviyede destekliyor ve aynı zamanda proje sponsorluğunu yapıyor. 

> 2018 yılının  belirleyici teknolojileri arasında yapay zeka, IoT, robotik, VR-AR gibi teknolojiler, blockchain, siber güvenlik, analitik vb. yer alıyor. Sizin öncelikleriniz neler olacak?

2018 yılında şirketimizde analitik ve IoT merkezli projelerle, teknolojiye dayalı müşteri çözümleri öncelikli olarak yer alıyor olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR