USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Ağustos 2016 16:29

Platin Ağustos Bayilerde

Yeni Türkiye'ye inanacağız ve güveneceğiz...

Platin Ağustos Bayilerde

 

Doğadaki formları, canlıların özelliklerini ve yaşayış şekillerini analiz eden bazı markalar, bu yapısal özellikleri iş-yapış stillerinin merkezine oturtarak farklı bir kazan-kazan sisteminin parçası oluyor. Bu markaların en önemli itici gücü ise tasarımdan üretim süreçlerine kadar her aşamada biyomimikriden ilham almaları… Peki, biyomimikri nedir? ‘Biyo’ ve ‘mimikri’ olmak üzere iki kelimeden oluşan biyomimikri, doğanın işleyişini anlayan, doğadan öğrenen ve bu öğretiler doğrultusunda sürdürülebilir çözümler tasarlayan yeni bir inovasyon yönetimi... ‘Biyo’ gezegenin canlı kısmını ifade ederken, ‘mimikri’ ise benzetim ya da taklit etmek olarak ifade edilebilir. Doğadaki süreçlere ve ekosistemlere bakıp iş süreçlerini ve sistemsel döngüleri yeniden tasarlamak mümkün… Peki, doğa nasıl hareket ediyor ve ne gibi iş birlikleri geliştiriyor? İşte bu iş birlikleri bu ayki kapak konumuz.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ise bu ayın kapak konuğu… Sayın Ertaş’ın Platin’e özel verdiği röportajdaki açıklamaları içinde bulunduğumuz dönem içerisinde çok önemli, dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

İçinde bulunduğumuz dönem demişken; 15 Temmuz sabahı trenle Eskişehir’e gelmiştim. F16’lar her zamanki gibi, olması gerektiği gibi Eskişehir semalarındaydı... Dışarıda yemek yerken üzerimizden art arda geçtiler. Başımızı kaldırmadık bile sohbete devam ettik sadece sesimizi yükselttik biraz. Çünkü F-16’ların sesi, araba sesi, ambulans sesi, çocuk sesi, köpek sesi, yağmur sesi gibi doğaldır bir Eskişehirli için… Alçak uçuşu da gösteri uçuşunu da biliriz. Evlerimizin camları hep titrer o sesten, hiç tepki vermeyiz. Telefonda konuşuyorsak karşımızdakine “Bir dakika uçak geçiyor” deriz. Şehir dışından gelen misafirlerimize korkmamalarını söyleriz. Kendi tepkisizliğimiz ve korkusuzluğumuzla övünürüz içten içe… Vatanımızı milletimizi koruyan kahraman havacıların şehri olmaktan da gurur duyarız. 15 Temmuz akşamı milleti bombalamak üzere kalktıklarına ihtimal veremezdik.

Utanç verici bu korkunç kalkışmanın gerçeklerine ve yaşananlara rağmen bütün askerlerimizi aynı kefeye koymayacağız, gurur duymaya da devam edeceğiz şanlı ordumuzla…

15 Temmuz sonrası yapılanacak olan Yeni Türkiye’ye inanacağız ve güveneceğiz.

Dürüstçe çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Millet olarak meydanları darbecilere bırakmayacağız ve asla umutsuzluğa kapılmayacağız.

Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk milletine sabır diliyoruz…

 

Keyifli okumalar...

 

OYA YALIMAN 

EN ÇOK OKUNANLAR