USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Nisan 2017 15:37

Online gıda sektörünün dikkat çeken yükselişi…

Bahar geldi… Meyveler sebzeler renklendi, çeşitlendi. Tam da zamanı dedik ve gıda sektörünün hızla büyüyen alanı online gıda sektörünü ele aldık.

Online gıda sektörünün dikkat çeken yükselişi…

Oya Yalıman / [email protected]

 

Sağlıklı ve taze gıda tüketmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken bu beklenti pazarın gelişimine de büyük katkı sağlıyor. Öyle ki, kısa bir zaman önce internet alışverişine mesafeli olan pek çok kişi, konu gıda olunca farklı davranışlar sergiliyor. Çünkü tüketici, sağlıklı ve doğal ürünlere online alışverişle daha hızlı ve güvenilir şekilde ulaşıyor. Meyve ve sebzeler toplanıp aynı gün kargolanırken; ekmek gibi yiyecekler de pişirildikten hemen sonra müşteriye teslim ediliyor. Sanal gıda marketlerinin ürün çeşitliliği her geçen gün zenginleşiyor. Meyve ve sebze ürünlerinin yanı sıra peynirden yumurtaya, çorbadan ete kadar pek çok ürünü bir arada online marketlerde bulmak mümkün… Türkiye’de online gıda pazarında dikkat çeken stratejiler izleyen, fark yaratan ve pazarı yönlendiren şirketlerin öykülerini dinledik. Bugüne kadar hiç online gıda alışverişi deneyiminiz olmadıysa eminiz ki haberi okuduktan sonra sipariş listenizi hazırlamaya başlayacaksınız.

 

Günümüzde yenilikçilik olarak da kullanılan inovasyon kavramının temelinde yenilik ve bu yeniliği kullanarak bundan kazanç sağlama var. Bugün dünya çapında faaliyet gösteren büyük şirketler, hayatta kalmak ve rakiplerinden bir adım daha önde olmak için Ar-Ge yatırımlarına önemli miktarda kaynak ayırıyorlar. 1876 yılında telefonu bulan İskoç asıllı ABD’li mucit A. Graham Bell daha o yıllarda aslında bu konuyla ilgili çok güzel bir mesaj vermiş: “Herkesin gittiği ana yoldan gitmeyin, o yolu terk edip ara yollara sapın. Mutlaka daha önce görmediğiniz yeni şeyler keşfedeceksiniz, bu yeni keşifleri daha başkaları izleyecek. Unutmayın ki; tüm yeni buluşların arkasında düşünce vardır.” İnovasyon konusunda Türkiye de son yıllarda önemli yatırımlar alan bir ülke olarak dikkat çekiyor. 3m, Daikin, Ge, Siemens, Dpont, Bosch, IBM ve Samsung, inovasyon merkezi açmak için Türkiye’yi tercih eden dev markalar arasında yer alıyor. Yalnız Türkiye için değil dünya ekonomisi için de büyük önem arz eden bu merkezleri nisan sayımızın sayfalarına taşıdık.

 

Giriş yazıma sığmayan onlarca önemli dosya konusu ilerleyen sayfalarda…

 

Keyifli okumalar..

EN ÇOK OKUNANLAR