USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

05 Ocak 2017 14:47

Hemen şimdi! Şu andan itibaren başlamalıyız

En sevdiğim tasarımcılardan Karim Rashid, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabında “The Future is Here and It’s Beautiful. Design Yourself” (gelecek şu an burada ve çok güzel. Kendini tasarla…) cümlesini paylaştı. Bu cümlelerle birlikte kendimizi tasarlamanın yanı sıra profesyonel yaşamlarımızı, iş modellerimizi ve girişim planlarımızı da ötelemeden hemen şimdi, şu andan itibaren tasarlamaya başlamalıyız.

Hemen şimdi! Şu andan itibaren başlamalıyız

Oya Yalıman

[email protected]

 

Çünkü yaratıcı, sürdürülebilir ve kâr eden iş planlarına yatırım yaparak ilerleyen girişimcileri destekleyen kurumların ve melek yatırımcıların sayısı arttıkça farklı alanlarda, farklı ihtiyaçları karşılayan inovatif iş modellerinin ve girişimlerin hızla arttığına tanıklık edeceğimiz bir döneme girdik.

 

Bu noktada en çok dikkat çeken alan ise online girişimler… E-ticaretten insan kaynaklarına, modadan sanata, ulaşımdan sosyal ağlara, eğitimden ev dekorasyonuna, gayrimenkulden finansa, konaklamadan müşteri deneyimine, görüntü işleme teknolojilerinden ödeme sistemlerine, güzellik ve kişisel bakımdan otomotive, temizlikten dijital medyaya kadar aklınıza gelebilecek her alanda online ve mobil girişim projelerine imza atan girişimciler, rotalarını dünyaya çevirmiş durumda… Türkiye’deki projelerinin yanı sıra yurt dışında da önemli başarılara imza atan bu girişimcilerin ortak hedefi ise Türkiye’den dünyaya açılan global bir marka yaratmak…

 

Bu noktadan yola çıkarak yazı işleri müdürümüz Bahar Akgün, Türkiye’de girişimcilik ekosistemine yön veren 10 isme, 2016’da yatırım alarak hızla büyüyen ve gelecek vaat eden en başarılı online girişimlerin hangileri olduğunu sordu ve sizler için çok özel bir dosya haber hazırladı. Tobb Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Webrazzi Kurucusu ve CEO’su Arda Kutsal, BIC Angels Kurucusu Dr. Joachim Behrendt, Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, Startershub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, Galata İş Melekleri (GBA) ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Aslanoba Capital Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, Markafoni’nin Kurucusu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı y,Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Ümittir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Kiper, 2016’nın en dikkat çeken 41 online girişimini seçti. Gelecekte hangi sektörlerin ya da online iş modellerinin öne çıkacağını, girişimcilerin hangi noktalarda hata yaptıklarını ve melek yatırımcıların bir girişime yatırım yaparken özellikle hangi kriterlere dikkat ettiğini de analiz eden bu 10 önemli ismin tavsiyeleri, girişimcilik ekosisteminin geleceğine ışık tutuyor.

 

Cesur ve doğru kararlar alacağınız bir ay geçirmeniz dileğiyle...

 

Keyifli okumalar...

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR