USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Temmuz 2022 14:34

CUMHURBAŞKANLIĞI YAT YARIŞLARI BÜYÜK BİR İLETİŞİM KANALI AÇTI

"Mesele şudur ki denizciliği sevdirmeli yaygınlaştırmalıyız. sonrasında ise en önemli konu; çok daha fazla marina, park ve barınağa sahip olmak"

CUMHURBAŞKANLIĞI YAT YARIŞLARI BÜYÜK BİR İLETİŞİM KANALI AÇTI

EKREM YEMLİHAOĞLU İSTANBUL AÇIK DENİZ YAT YARIŞ KULÜBÜ BAŞKANI

CUMHURBAŞKANLIĞI YAT YARIŞLARI BÜYÜK BİR İLETİŞİM KANALI AÇTI

"DÜNYA TARİHİ BUGÜNE KADAR HEP DENİZLERDE YAZILDI. KÜLTÜR, TİCARET, ZENGİNLİK HEP DENİZLERDEN GELDİ. BİR GÜN UZAY DEVREYE GİRECEK VE AYNI ETKİYİ GÖSTERECEK. AMA, O GÜNE KADAR DENİZLERİMİZ VE DENİZCİLERİMİZ VAZGEÇİLMEZLERİMİZ OLACAK"

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile 3 yıl önce İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilmeye başlandı.

Organizasyonun amaçları ülkemizin tanıtımına ve imajına pozitif katkı sağlamak, toplumumuzda denizcilik ve yatçılık konusunda bir ilgi oluşturmak ve bu sayede genç nesilleri bu alana çekmek... Maalesef ilk iki yıl pandeminin büyük negatif etkisi altında zorluklar yaşadık, yine de tüm dünyada organizasyonların durduğu bir dönemde bunu gerçekleştirebilmek, bize büyük bir tecrübe ve güç kattı. Nihayet üçüncü yılımızda normalleşen şartlar altında daha geniş katılımlı, yabancı ekip ve basın mensuplarının sayısının hızla arttığı bir periyoda girdik. Çok net bir gidişat görüyoruz; o da Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları'nın çok kısa süre içerisinde önce bölgesinde sonra Avrupa'da en prestijli organizasyonlardan biri olacağı... Açılan bu büyük iletişim kanalı ile ülkenizi, markalarınızı, ekip ve sporcularınızı tanıtabilir; organizasyonun içereceği yan etkinlikler ile istediğiniz herhangi bir alanda farkındalık çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Üç yıldır #sail4peace mottosu ile bölgedeki barışa katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dünya büyük bir değişim içerisinde dijitalleşme her gün yeni algılar yeni trendler ve etkileşim alanları yaratıyor. Gençlerimize rol model olabilecek, onlar tarafından takip edilecek yeni nesil bir denizcilik kahramanına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bir hikayesi olan ve global anlamda karşılığı olacak ve yeni nesiller ile aynı platformlarda buluşabilecek bir profil. Şu an bu konuda bir projeyi başlatmak üzereyiz çok kısa bir süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız.

Doğru organizasyonlarla, sporcuya, ekiplere dokunabilmek, kendilerini geliştirebilecekleri fırsatlar yaratmak ve denizci nesiller yetiştirmek istiyoruz

DENİZ İSTER DE İSTER AMA MÜKAFATI ÇOK BÜYÜKTÜR

Çocukluğumdan itibaren denizi bir eğlence, hobi alanı olarak göremedim. Büyük ihtimalle beraber vakit geçirme şansı bulduğum bahriyelilerin bu konudaki ciddi bakış açıları beni etkiledi. Yatçılık ve denizcilik bir yaşam tarzıdır, düşünce tarzıdır; kuralları ve duruşu olan başka bir dünyadır bizler için. 'Mavi vatan'dır... Doğayla, teknenizle, ekibinizle ama en önemlisi bizzat kendiniz ile büyük bir uyum yakalamak zorunda olduğunuz bir alandır. Bilgi ister, tecrübe ister, sabır ister, dayanıklılık ister, mütevazılık ister. Deniz ister de ister ama mükafatı da çok büyüktür.

ÜRETİCİLER İÇİN SEKTÖR KÂRLILIK VE SÜREKLİLİK VAAT ETMELİ

Denizcilik hem kişiler hem de toplumlar için ciddi ve hayati bir konu... Umarım üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada olan ülkemiz, bir gün denizcilik bakanlığına kavuşur ve bu konuda daha da güçlü bir temsile sahip oluruz. Asıl odaklanmamız gereken konu ise talep yaratmak. Üreticiler için bu sektör, kârlılık ve süreklilik vaat etmeli. İşte bu noktada kulübümüz sportif anlamda kendinde bir sorumluluk görüyor, yatçılığı dolayısıyla denizciliği geniş kitlelere ulaştırmak, sevdirmek için çalışıyor. Kulübümüzün kuruluşunun yedinci yılını yaşamaktayız, statik amaçları ve stratejileri olan bir kulüp değiliz...Trendlere ihtiyaçlara ve elbette mevcut imkanlara göre kendimizi sürekli yeniliyor ve konumlandırıyoruz. Birçok spor dalında zirveyi zaten tutuyoruz. Maalesef yelken; bu sporlardan biri değil. Son yıllarda doğan ilgiyi iyi görmeli sporcu ve ekipleri merkeze koyarak beklentileri karşılayacak organizasyonlara imza atmalıyız. Mesele şudur ki denizciliği sevdirmeli ve yaygınlaştırmalıyız. Sonrasında ise en önemli konu; çok daha fazla marina, park ve barınağa sahip olmak. Her ihtiyaç çeşidine ve bütçeye göre barınma alternatifleri üretmeliyiz.

EN ÇOK OKUNANLAR