USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

06 Ekim 2020 11:29

2020 yılında moda endüstrisini etkileyecek 10 tema

McKinsey and Company tarafından yayınlanan, '2020 Moda Endüstrisi Raporu’ verilerine göre, 2020’de modaya yön verecek 10 tema şu şekilde sıralanıyor:

2020 yılında moda endüstrisini etkileyecek 10 tema

İrem Sertbaş / [email protected]

GLOBAL EKONOMİ 

1-Yüksel alarm: Kargaşa gelişmiş ve yükselen piyasa ekonomilerini bozabilir ve durgunluk riskinin göstergeleri şirketleri direnç geliştirmeye teşvik edebilir.

2-Çin'in ötesinde: Çin heyecan verici fırsatlar sunsa da piyasayı kırmak zor olabilir; şirketler diğer yüksek büyüme coğrafyalarını da düşünmeliler.

TÜKETİCİ DEĞİŞİMLERİ

3-Yeni nesil daha sosyal: Pazarlama harcamalarının getirisini en üst düzeye çıkarmak için moda oyuncularının sosyal medya stratejilerini geliştirmeleri gerekiyor.

4-Mahallede: Kolaylık ve yakınlık çok önemli… Şirketler, mağaza içi deneyim ve yerelleştirilmiş ürün çeşitleriyle müşteri yolculuğundaki anlaşmazlığı azaltmalı.

5-Önce sürdürülebilirlik: Moda oyuncularının, enerji tüketimi ve atık gibi sürdürülebilirlik önlemlerine yönelik eylem için basmakalıp söylemleri değiştirmeleri gerekiyor.

MODA SİSTEMİ

6-Malzeme devrimi: Sürdürülebilir ikameler de dahil olmak üzere alternatif malzemeler, büyük ölçekte benimsenme yolunda olabilir.

7-Kapsayıcı kültür: Tüketici ve çalışan baskısı ile moda oyuncuları; çeşitliliği ve kapsayıcılığı vurgulamaya devam edecek.

8-Sınır ötesi meydan okuyucular: Yerleşik oyuncular, doğrudan küresel tüketiciye satış yapan küçük ölçekli giriş-çıkışlar da dahil olmak üzere Asyalı rakiplerin rekabetiyle karşılaşacak.

9-Geleneksel olmayan sözleşmeler: Doğrudan tüketiciye yönelik faaliyet artıkça, geleneksel ticaret fuarları buna uyum sağlamalı.

10-Dijital yeniden kalibrasyon: Bazı moda teknolojisi ve dijital moda oyuncuları unicorn statüsüne ulaşmış olsalar da kar elde etme yetenekleriyle ilgili endişeler artıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR