USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

11 Ocak 2021 17:50

12 şirket, halka arz için bekliyor

Birçok şirket borsaya halka arz için hazırlanıyor. Yabancının ilgisinin olduğu ortamda bireysel yatırımcı ilgisi varsa büyük ölçekli şirketlerin halka arzını yapabilme imkanı olacak

12 şirket, halka arz için bekliyor

AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ: Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde toplamda 25 yenilenebilir enerji santrali işleten şirket, ağustos ayı ortasında halka arz için SPK’ya başvurdu.

BAŞKENT DOĞALGAZ: Torunlar GYO, mart ayında grup şirketi Başkent Doğalgaz’da halka arz planlarının sürdüğünü, piyasaların normalleşmesinin beklediklerini açıkladı.

BİOTREND ENERJİ: Enerji alanında portföy büyüklüğü 120 MW olan Doğanlar Yatırım Holding iştiraki şirket, halka arz için gün sayan firmalardan.

BOTAŞ VE TPAO: Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervi sonrasında, bu durumun TPAO ve BOTAŞ’ı farklı bir lige çıkaracağı, keşiflerin gelişmesiyle de TPAO ve BOTAŞ’ın halka arz süreçlerinin de önünün açılacağı yorumları yapılmıştı.

ÇAN KÖMÜR VE İNŞAAT: Odaş Elektrik Üretim, iştiraki Çan Kömür ve İnşaat’ın halka arzı için SPK’ya başvuru yapıldığını açıkladı. Çalışmalar için Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım’ın yetkilendirildiği belirtildi.

 

İHLAS HABER AJANSI: Dünya genelindeki pazar payını artırabilmesi, daha çok noktada habercilik yapabilmesi için 26 yıllık tecrübesini yeni yatırımcılarla paylaşabilmek adına İHA, halka arz kararı aldı.

 

METRO TURİZM: Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding, haziranda KAP’a yaptığı açıklamada Metro Turizm’in halka arzı için yönetim kurulu kararı alındığını duyurdu.

SELVA GIDA: İttifak Holding, bağlı ortaklığı Selva Gıda’nın halka arz edilmesi için SPK’dan izni aldı.

ALDEM ÇELİK: Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Verusa Holding, 2020 Aralık ayındaki yönetim kurulu toplantısında yüzde 40,75 oranında iştiraki olan Aldem Çelik’in halka arz edileceğini açıkladı.

 

DOMINO'S: Domino’s markasının Türkiye’deki franchise haklarının sahibi olan DP Eurasia, kendisini veya Türkiye birimini Borsa İstanbul’a kote etmeyi değerlendireceğini açıkladı.

n11.com: Doğuş Grubu ve SK Holdings’in n11.com’u halka arz etmeyi değerlendirdiği haberleri medyaya yansımıştı. Bu arz gerçekleştirildiği takdirde, BİST’te halka açık ilk ve tek e-ticaret şirketi, n11.com olacak.

 

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR