USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

03 Ağustos 2017 17:30

“Her beş müşterimizden dördü mobil bankacılık müşterisi”

Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak ürettikleri her teknolojinin insan hayatına dokunan ve değer katan bir boyutta olmasını amaçladıklarını ifade eden Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, dijital ve mobil bankacılıkta her yaş grubunun kolaylıkla kullanabileceği ve bankacılık işlemlerini hızla tamamlayabileceği uygulamaları hayata geçirdiklerini söylüyor

“Her beş müşterimizden dördü mobil bankacılık müşterisi”

 

İnovatif yaklaşımı ve sektördeki dijitalleşmeye öncülük etmenin verdiği sorumluluk bilinciyle müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak teknolojiler sunmayı bir görev bilen Yapı Kredi, hedefini tüm kanalların birbiriyle konuştuğu bir bankacılık dünyası oluşturmak şeklinde belirledi. Plastik kartların ortadan kalkacağı, mobil cihazların bir cüzdana dönüşeceği bu dünyanın kapılarını gerçekleştirdikleri çalışmalarla şimdiden aralamaya başladıklarını dile getiren Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, önümüzdeki dönemde de bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini anlatıyor.

 

MOBİLDE PENETRASYON ARTIYOR

Dijital bankacılıkta müşteri tabanlarını ve dijital içerisinde, mobil müşteri penetrasyon oranını sürekli artırdıklarını söyleyen Doğan, tüm bu başarıların, dijital ve mobilde hedef kitlelerine doğru bir şekilde ulaşabilmeleri sayesinde gerçekleştiğini kaydediyor. “Dijital bankacılık müşterilerimiz son bir yılda yüzde 27 büyürken, mobil bankacılık müşterilerimiz yüzde 62 oranında büyüme sağladı. Ayrıca dijital müşterilerimiz içindeki mobil bankacılık penetrasyonu Haziran 2017 itibariyle yüzde 80’e çıktı ve her beş müşterimizden dördü mobil bankacılık müşterisi haline geldi” diyen Doğan, mobilin yükselişiyle daha da dijitalleşen dünyada, müşterilerin hayat tarzlarının ve kullanım alışkanlıklarının hızla farklılaştığına dikkat çekiyor. 

Kusursuz ve kesintisiz teknoloji ile müşteri deneyimi sunmanın artık çok daha kritik hale geldiğini ifade eden Doğan, özellikle para transferi, döviz işlemleri, fatura ödeme gibi işlemlerin büyük kısmının dijital kanallardan gerçekleştirildiğini aktarıyor. Doğan, “Nakit dışı işlemlerde dijital bankacılık kanallarımızın penetrasyonu ise Haziran 2017 itibariyle yüzde 94’e ulaştı” diyor.

 

“Mobil bankacılık uygulamamız yapı kredi mobil’i ‘bankanın uzaktan kumandası’ olarak konumladık. Böylelikle bankacılık işlemlerimiz şubesiz olarak tek bir noktadan, tek bir tıkla ve zamandan bağımsız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu özelliğimiz, işlerini bir an önce tamamlamak isteyen gençlerin yanı sıra bankacılık işlemlerini basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isteyen diğer tüm kullanıcılar için de büyük rahatlık sağlıyor”

 

GÖZ-ID’YE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Biyometri ya da giyilebilir teknolojiler gibi yenilikleri süreçlerine entegre ederek dijital kanallarda hizmet sayısını ve müşteri deneyimini sürekli olarak artıran Yapı Kredi, yenilikçi, öncü ve devrim niteliğinde uygulamalarla da dijital kanallarını geliştiriyor. Bu bağlamda Avrupa’da ilk kez kullanılan Göz-ID sistemi de, bankanın son dönemdeki yeniliklerinden…

Dijital kanallarının sadece 2016 yılında 10’u uluslararası kurumlardan olmak üzere, toplam 12 ödüle layık görüldüğünü dile getiren Yakup Doğan, 2017’de de IDC CIO Awards’ta Avrupa’da bir ilk olan Yapı Kredi Mobil’e Göz-ID ile giriş fonksiyonunun, inovasyon kategorisinde birincilik ödülü aldığını kaydediyor. “yapikredi.com.tr ve Yapı Kredi Mobil ile Communicator Awards’da da beş ödüle layık görüldük. Dünyanın en prestijli finans dergilerinden biri olan Global Finance tarafından hem bireysel hem kurumsal kategorilerde ‘Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası’ seçildik” diyen Doğan, ayrıca bireysel kategoride de ‘Avrupa’nın En İnovatif Bankası’, kurumsalda ‘Avrupa’nın En İyi Entegre Kurumsal Dijital Bankası’ ve ‘En İyi Websitesi/İnternet Şubesi’ seçilerek, toplamda beş ödülün sahibi olduklarının altını çiziyor.

EN ÇOK OKUNANLAR