USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

03 Ağustos 2017 17:24

CEPTETEB 420 bin müşteriye ulaştı

CEPTETEB üzerinden hayata geçirdikleri yeni uygulamalarla Türkiye’de hatta dünyada birçok yeniliği sektöre kazandırdıklarını aktaran TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, müşterilerinin bankacılık işlemlerini kolayca yapmalarını sağladıklarını belirtiyor. CEPTETEB’in dijital platformlara özel avantajlı ürünlerinden teb müşterisi olmayanlar da yararlanabiliyor

CEPTETEB 420 bin müşteriye ulaştı

 

2017 Mayıs sonu itibariyle, TEB’in toplam bankacılık işlemlerinde dijital bankacılığın payı yüzde 87’ye ulaşmış konumda. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “975 bin müşterimiz online bankacılığı; 750 bin müşterimiz ise mobil bankacılık uygulamasını aktif olarak kullanıyor. Müşterilerimiz, para yatırma işlemlerinin yüzde 76’sını, para çekme işlemlerinin yüzde 89’unu, kredi kartı ödemelerinin yüzde 82’sini, fatura ödemelerinin yüzde 87’si ve para transferlerinin yüzde 96’sını TEB dijital bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştiriyor” derken, 2017 yılı ve önümüzdeki dönem için de özellikle CEPTETEB Cüzdan’a yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtiyor.

 

TÜRKİYE ÖNCÜ

Genel olarak bakıldığında Türkiye’nin dijital bankacılık konusunda oldukça inovatif ve öncü konumda olduğunu söyleyen Mendi, bunun başlıca nedenleri arasında Türkiye’deki zorlu rekabeti, hızlı ve dinamik ortamı, genç nüfusu, insan kaynağını ve teknoloji merakını sayıyor. “Ülke olarak mobil bankacılık ve mobil ödeme alanlarında biraz daha farklılaştığımızı görüyoruz. Bu alanlarda birçok ürün ve hizmet, dünyada ilk defa Türkiye’de hayata geçirildi ve daha sonra diğer ülkelerdeki bankalar tarafından örnek alındı. Dijital kanallardan yapılabilen işlem çeşitliliği de yine farklılaştığımız konular arasında yer alıyor. Bu durumu, sektörümüzün geldiği aşama açısından oldukça sevindirici ve gurur verici bir gelişme olarak görüyoruz” diyen Mendi, kendilerinin de mobil bankacılık uygulamasıyla hizmetlerini çok daha kolay, hızlı ve ulaşılabilir hale getirdiklerini aktarıyor. 

 

ÖDÜLLER GELMEYE DEVAM ETTİ

TEB olarak dünyadaki trendleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Mendi, müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak, sektörde ‘ilk’ ve ‘öncü’ olma özelliği taşıyan ürün ve uygulamalar geliştirmeye odaklandıklarını ifade ediyor. 

“Bu anlamda, Google Glass’a özel olarak tasarladığımız finansal uygulama, bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulaması gibi Türkiye’de ve dünyada çok sayıda ilke imza attık. Bu çalışmalarımızla, stratejik ortağımız BNP Paribas’nın faaliyet gösterdiği 80’e yakın ülkedeki iştiraklerinin katılımıyla gerçekleşen BNP Paribas İnovasyon Ödülleri’nde çok sayıda ödüle layık görüldük” diyen Mendi, CEPTETEB’in başarı hikayesinin, yeni nesil bankacılığın ihtiyacı olan tüm özellikleri kapsayan bir dijital bankacılık platformu olarak ortaya koyduğu iş sonuçları ile Gartner’da, dijital pazarlama sonuçlarıyla Facebook ve Google tarafından global başarı hikayesi olarak yayınlandığını belirtiyor.

Accenture ise CEPTETEB’i Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi Raporu’nda ‘Türkiye’nin en dijital şirketleri’ arasında gösterdi. 

CEPTETEB son olarak SME AppsBank Awards kapsamında ‘En İyi Uygulama’ ve ‘EFMA-SAP Özel Ödülü’ne layık görüldü.

EN ÇOK OKUNANLAR